Press "Enter" to skip to content

Månedens ting 2018 – februar

Denne måneds samlerting har endnu ikke været på Bornholm, og det er jo en stor fejl. Så for at råde bod på dette kommer her tre etiketter fra solskinsøen. Først en ældre sodavandsetiket fra Nexø Mineralvandsfabrik for en meget usædvanlig sort (den eneste etiket jeg pt. kender for denne). Etiketten skulle angiveligt være fra ca. 1870/80erne.

Om Nexø Bryggeris Jule Bryg oplyser Hans Worsøe at etiketten er fra 1947. Schurs Trykkeri i Horsens, der ellers kun trykte mineralvandsetiketter, forsøgte at komme ind på øletiketmarkedet ved at trykke øletiketter i samme papirbesparende format som mineralvandsetiketterne. Der kendes op mod 25 forskellige fra firmaet bl.a. pilsner fra Korsør og Slagelse, en del juleetiketter men ellers hvidtøl og en enkelt skibsøl (også fra Nexø). STOR TAK til Hans for denne spændende information!

Fra Bryghuset Svanekes sodavandsproduktion 2008-2011. En meget spændende og unik form, hvor der måske kunne være kælet mere for det tekstuelle eller måske endnu bedre: have været vist lidt af øens vejnet.